香港房屋經理學會(下稱"學會")的會籍架構分為以下級別:
資深會員會員實務會員附屬會員聯繫會員見習會員註冊學生會員名譽資深會員退休會員

所有會員在入會時必須經過學會的理事會審核批准,以確定申請人在各方面都合符既定標準,包括他的教育、職務的類別、職責和個人的品格。

Membership Categories

As a Fellow of the Institute, the individual has been a Member of the Institute for a continuous period of not less than seven years and he/she has, in the opinion of the General Council, rendered special service to the Institute. A Fellow may use the abbreviated title "F.H.K.I.H." to denote his membership. (Details please refer to the Institute's By-Laws Clause 9)

名銜

 

註冊會員可以使用以下名銜﹕

資深會員 - F.H.K.I.H.
會員 - M.H.K.I.H.
實務會員 - P.H.K.I.H.
名譽資深會員 - Hon.F.H.K.I.H.
退休資深會員 - F.H.K.I.H. (Retired)
退休會員 - M.H.K.I.H. (Retired)

學會將於2015年1月1日起,將會分階段陸續安排所有註冊會員(M.H.K.I.H.)的新申請者必須進行面試。首階段會先對擁有7年以下相關工作經驗的申請者進行強制性面試。(有關的詳細資料,請參閱本會網頁內「強制性會員面試計劃之摘要指引」)。理事會可於任何時候決定展開其他階段的強制性面試安排,學會將不時更新予會員有關的安排及進展。註冊會員(M.H.K.I.H.)的新申請者如擁有7年或以上相關工作經驗,將仍沿用現時由理事會酌情決定是否需要進行面試。

The Hong Kong Institute of Housing
回到頁頂